Porgy og Bess på Holmen



Tidspunkt
09-04-2014 kl. 19:30

Sted
Operaen Holmen 

Om arrangementet
Porgy og Bess er på en gang klassisk, jazzet, sofistikeret og folkelig. Fyldt med kendte melodier som Summertime, It Ain’t Necessarily So og Bess, You Is My Woman Now er forestillingens uforglemmelige ørehængere sunget og fremført i et unævneligt antal sammenhænge.

George Gershwins amerikanske ’folkeopera’, som han kaldte den, udspiller sig i 1920’erne blandt sorte amerikanere i den fiktive by Catfish Row i Charleston, South Carolina. Den handicappede Porgy forsøger at redde Bess ud af kløerne på hendes voldelige elsker, Crown og drug-dealeren Sportin’ Life, alt imens han selv forelsker sig hovedkulds i hende.

Med sin fortælling om sorte amerikanere og skrevet af en jødisk komponist vakte Porgy og Bess stor opsigt ved førsteopførelsen på Det Kongelige Teater under besættelsen i 1943; ganske vist med en ren hvid sangerbesætning. I dag opføres Porgy og Bess udelukkende med sorte sangere, og på Det Kongelige Teater bliver det med et stort internationalt sangerhold og kor.

Forestillingen iscenesættes af den erfarne og prisbelønnede, skotske opera- og musicalinstruktør John Doyle, og chefdirigent Michael Boder dirigerer alternerende med Lionel Friend og Geoffrey Paterson.



Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status

Betaling
Betaling trækkes ved tilmeldingsfristens udløb.