Musicialen MARGRETHE IITidspunkt
09-08-2023 kl. 19:30

Sted
Det kongelige Teater, Gamle Scene 

Om arrangementet
H.M. DRONNING MARGRETHE II
HYLDES MED EN NY IMPONERENDE MUSICAL

Vær med når vi fejrer H.M. Dronning Margrethe 2. med en ny storslået dansk musical. En jubilæumsforestilling, hvor vi med nykomponeret musik og spektakulær scenekunst er med på Dronningens livsrejse og i nedslag følger regentens 50 år på den danske trone.

Musicalen Margrethe får urpremiere på Det Kongelige Teater, Gamle Scene, 23 juni 2023. Dronning Margrethe 2. har elsket at se teater, ballet og opera, siden hendes far, Kong Frederik 9., tog hende med i Det Kongelige Teater som barn. I årenes løb har Dronningen skabt kostumerne og scenografien til adskillige forestillinger. Derfor bliver majestætens kærlighed til teatret en helt naturlig del af musicalen. Men jubilæumsforestillingen bliver meget mere end det. I en musikalsk mosaik fortælles Dronningens livshistorie på helt nye måder.

Fra prinsessens fødsel kort efter Hitler-Tysklands besættelse af Danmark i april 1940. Over en glad barndom til den livsforandrende grundlovsændring i 1953, hvor Margrethe som trettenårig bliver tronfølger. Forelskelsen og ægteskabet med Prins Henrik. Et familieliv i pressens søgelys. Kunstkritikerne og den hårde behandling af Prins Henrik. Afskeden med dem, man elsker. Passionen for arkæologi, litteratur og kunst.

Musicalen Margrethe bliver en enestående fortælling, der fletter H.M. Dronning Margrethes historie sammen med Danmarks historie fra 1940 til i dag. En gribende historie om skæbne, pligt, arv og et helt kongerige. Om Dronningens kærlighed til Danmark og danskernes kærlighed til hende.

"I sine nytårstaler bruger Dronningen ofte udtrykket hjertevarme. For os handler det om at skabe netop en hjertevarm musical, som med respekt hylder hele Danmarks Dronning," fastslår Lasse Aagaard, Thomas Høg og Sune Svanekier, der lige nu komponerer musikken og skriver tekster til musicalen.

Høg•Aagaard•Svanekier lover en musical af internationalt format. De tre har en stribe anmelderroste forestillinger bag sig blandt andet musicalen Jordens Søjler på og Skammerens Datter på Østre Gasværk. Instruktør Mads M. Nielsen står for iscenesættelsen mens Mikkel Rønnow er dirigent.

En stor musical med 24 skuespillere og 18 musikere
Tre forskellige skuespillere går på scenen som H.M. Dronning Margrethe 2 i forskellige perioder af hendes liv. Rollelisten offentliggøres i foråret 2022.
Forestillingen produceres af Mikkel Rønnow Musicals i samarbejde med blandt andre H.C. Andersen Festivals og TOCA Records.

Vi glæder os til at vise Dronning Margrethe og publikum en musical, hvor Margrethes liv udfoldes med både diademer og kongeslottenes glamour, men hvor også de mange officielle pligter, sliddet og afsavnene vil fylde. Danskernes store respekt og kærlighed for vores monark vil gå som en rød tråd gennem musicalen,"

Pris
Prisgruppe Medlem Ikke-medlem Normalpris Status
  A-parket  640 kr. 0 kr. 745 kr. Åben

Betaling
Betaling trækkes umiddelbart efter tilmeldingsfristens udløb.